משרד הבריאות הציבורי בוויילס (PHW) מסר כי מספר המקרים צפוי לעלות.
ד"ר כריסטופר ג'ונסון מ- PHW אמר כי 400 אנשי צוות נבדקו מאז אישור ההתפרצות ביום חמישי. "החל מהשעה 15:00 ביום ראשון ה- 21 ביוני, רשמנו עלייה של 83 מקרים חיוביים שאושרו ביממה האחרונה", אמר. כמעט 200 עובדים נדבקו.
המפעל נמצא בעיר לנגניף, כל הצוות והקבלנים העובדים במפעל העיבוד, המונה 560 עובדים, התבקשו לבודד את עצמם במשך 14 יום.
המפעל הוא אחד מיצרני המזון הגדולים בבריטניה ומעבדת כשליש מכל מוצרי העופות הנאכלים מדי יום ברחבי בריטניה.
בעלי המפעל הפסיקו את הייצור, והופסקה ההספקה לרשויות מקומיות, בתי חולים, מסעדות ועסקים קטנים בעקבות ההתפרצות.
בעלי המפעל אמרו: "הבריאות, הבטיחות והרווחה של עמיתינו היא בסופו של דבר הדבר שהכי חשוב בעסק שלנו, לא ניקח שום סיכונים מיותרים – קטנים ככל שיהיו – עבור כוח העבודה הנאמן הקיים במתקן שלנו."
גם גרמניה סובלת מהתפרצות הנגיף שהשבית מפעל ענק של בשר לאחר שמאות עובדי המפעל נדבקו בקורונה.
כ-650 אנשים נבדקו ונמצאו נגועים בנגיף הקורונה במשחטה בצפון-מערב גרמניה, מפעל לעיבוד הבשר Rheda-Wiedenbrück, במחוז גוטרסלו ליד בילפילד, מנוהל על ידי 'טונאייס' החברה המובילה לעיבוד בשר בגרמניה.
קצת יותר מאלף עובדים נבדקו, מתוכם כאמור 657 נמצאו חיוביים לנגיף. בסביבות 7,000 אנשים באזור הוכנסו לבידוד בגלל חשיפה אפשרית לנגיף.
תוצאות הבדיקות גרמו לרשויות המקומיות לסגור את המפעל ולסגור את כל בתי הספר והמעונות האזוריים עד חופשת הקיץ ב-29 ביוני.
מטעם ראשי המחוז נמסר כי הם מקווים כי הצעדים הללו יפעלו למניעת התפשטות ההתפרצות באוכלוסייה.