רוני נומה, מי שהיה מפקד כוחות הצבא בבני ברק בתקופת הקורונה, אומר כי הוא לא היה רץ לגייס חרדים.
אלוף במיל' רוני נומה אמר בכנס של ארגון "גשר": "אם ננהג בחוכמה המשבר הזה יהפוך אותנו לחברה חכמה יותר, מחוברת יותר וערכית יותר". נומה הוסיף כי "לא צריך לרוץ לגייס חרדים."
אלוף במיל', רוני נומה, אמר היום בכנס של ארגון גשר הפועל לחיזוק הקשר בין חלקי העם השונים, "מי שירצה יתגייס, אם ננהג בחוכמה המשבר הזה יהפוך אותנו לחברה חכמה יותר, מחוברת יותר וערכית יותר", עוד הוסיף נומה: "הייתה המון חשדנות בינינו לבין החרדים בבני ברק. נקודת המפנה ביחסים הייתה סביב ההיערכות לפסח, שמה אני הרגשתי שהגורמים הממשלתיים והביצוע צריכים להבין שיש פה עיר אחרת עם צרכים אחרים. לא היו רק חולים, היו הרבה גופי ביצוע, וכדי לעשות ביעור חמץ בפסח שנאסוף את החמץ מכל הדירות כדי שלא יהיו התקהלויות כל שנה, היה צריך אמון הדדי. היה מבצע לוגיסטי שלם, הם לא האמינו והחיילים לא הבינו. ברגע שראו ושמעו בני אדם שבאים לעזור, שם הייתה נקודת המפנה".
רוני דיבר על השינוי שהוא חווה. "אני רוצה להאמין שהחברה החרדית יותר פתוחה היום, כן. צריך מאוד להיזהר ובצניעות מאוד גדולה לדבר על העתיד. זה תלוי איך נתנהל הלאה, אם תהיה פטרונות ונגיד אמרנו לכם, זה יגרום בדיוק להפך. אם תהיה תחושה הדדית של כל אחד מהצדדים ויגיעו כשהם פתוחים וקשובים לצרכים אחד של השני, נצליח להתחזק כחברה. והשונות שחשוב שהיא תישמר, זה לא הבעיה, להפך. עברתי מסע שבו אני חושב שאני יכול לומר בוודאות שאני מודע היום לדברים שלא ידעתי לפני ולכן אני הרבה יותר מכבד ומעריך את האנשים היקרים האלה שנמצאים שם. הם נורא רוצים לתת ולהיות חלק."
לגבי גיוס חרדים אמר נומה. "לא הייתי רץ לפתור בעיות ולנסות לגייס אותם, מי שירצה להתגייס יתגייס, אם ננהג בחוכמה זה יהפוך אותנו לחברה חכמה ומחוברת יותר, ערכית יותר."
נומה סיפר על הרגשות שחווה בערב יום הזיכרון לחיילי צה"ל. "בערב יום הזיכרון האחרון הייתי בבני ברק, הקשבתי לנאומים, ראיתי דגלים. הרגשתי משהו אחר, שמוסיף לי הרבה מאוד אופטימיות. אני לוקח את טקס יום הזיכרון מהתקופה הזו, זה משהו שלא ראיתי ולא הרגשתי".
מנכ"ל גשר אילן גאל דור: "מגפת הקורונה פגעה בחברה הישראלית כולה בצורה לא פשוטה, אבל גם יצרה עבורנו הזדמנויות חדשות. כעת זה השלב בו גם אנחנו בגשר וגם החברה הישראלית צריכים למצוא הזדמנויות חדשות שלא היו לפתחנו עד היום ולנצל אותן, כמו פלטפורמת הזום למשל. משבר הקורונה גרם לנו לבידודים ולריחוק חברתי, אבל מצאנו פלטפורמה שנותנת מענה טוב בסך הכל ויכולה ליצור היכרויות וחיבור בקלות רבה יותר עם אנשים רחוקים מאיתנו כמו יהודי התפוצות למשל. אנחנו בתקופה מדינית חדשה בישראל, התמנו הרבה מאוד שרים חדשים וכל אחד מהם צריך להוכיח. ארגונים חברתיים יכולים ועובדים כל הזמן, גם בתקופת משבר, אבל ממשלת ישראל היא זו שצריכה להוביל מהלכים והארגונים הם אלה שמצטרפים אליה. כך אנחנו צריכים לעבוד יחד."