המשטרה פרסמה תיעוד כדי להפריך את הפרסום כי שוטרים התעללו בילד בן 14. בתגובה נאמר כי "ראוי להעמיד דברים על דיוקם ולתאר את פרטי האירוע כפי שהיו במלואם." כזכור קטין העונה לשם ידידיה אפשטיין בן 14, סיפר לכלי התקשורת, כי השוטרים התעללו בו וכי הוא היה אזוק כל הלילה, ולא קיבל אוכל וטיפול רפואי.
תגובת המשטרה במלואה.
ביום חמישי האחרון מעט אחרי השעה 23:00 התקבלו דיווחים שונים על קבוצת צעירים שמקימים רעש, דופקים על דלתות, מקללים ועושים פרובוקציות תוך התגרות באוכלוסייה המקומית בעיר העתיקה. שוטרים שהגיעו למקום התבקשו מהם להתפנות מהאזור ולחדול מהקמת הרעש והפרת הסדר הציבורי.
כפי שניתן לראות בתיעוד המצורף, בשלב מסוים הקטין וחבריו החליטו להתיישב על הרצפה וסירבו להישמע להוראות השוטרים. למרות שניתן להם זמן סביר להתפנות, חלקם המשיכו בביצוע פרובוקציה והפרת הסדר במקום. בשלב מסוים הקטין דחף שוטרים והמשיך לסרב להוראותיהם, תוך שהצעירים שהיו במקום צעקו לעבר השוטרים קריאות גנאי וקללות נאצה שונות.
אז החליטו השוטרים לעכב שלושה מעורבים בהם החשוד לחקירה במשטרה בגין הפרת הסדר הציבורי וסירוב להוראותיהם. מתוך שלושת המעורבים, החשוד בן ה-14.5 התנהג באופן פרובוקטיבי וניסה להכשיל את העיכוב בכל מהלכו תוך סירוב להישמע להוראות השוטרים ולכן נעצר. כשהחל לצלוע לפתע אף הוצע לו טיפול רפואי ותחילה סירב לו.
בניגוד מוחלט לטענות שהושמעו בכל כלי התקשורתי השונים וכפי שניתן לראות בתיעוד מתחנת המשטרה בה שהה, הקטין לא היה אזוק כמעט בכלל בכל משך שהייתו בתחנה לא בידיו ולא ברגליו. בחצות הלילה, זמן קצר אחרי שהובא לתחנה ובטרם נחקר יצרה המשטרה קשר עם אביו ועדכנה אותו על שארע, אולם האב טרח מסיבותיו שלו שלא להגיע.
בפעם השנייה שניסו ליצור אתו קשר אפילו לא טרח לענות לחוקרי המשטרה. במקביל לאור טענות שהשמיע, המשטרה זימנה למקום את מד"א בכדי שיעניקו לו טיפול רפואי לאור טענותיו, אולם משום מה הקטין בחר שלא להתפנות לקבל טיפול רפואי בעת שהגיע צוות מד"א למקום.
בניגוד מוחלט לטענות מופרכות שהושמעו, בתחנת המשטרה לא בוצע שימוש בכוח כלפי הקטין, אלא להיפך. השוטרים שמרו עליו כשהוא ללא אזיקים, נתנו לו אוכל ושתייה ודאגו לצרכיו.
עוד בניגוד לנטען, בטרם חקירתו התייעץ עם עורך הדין ונשמרו כל זכויותיו כדין.
במהלך הלילה זיהה אחד השוטרים את החשוד בתחנה כשהוא הולך לפתע באופן רגיל ללא צליעה, וכשהשוטר פנה אליו וכשהבין החשוד שראו אותו – החשוד חזר ללכת בצליעה. בשעות בוקר, כפי שניתן לראות בסוף הסרטון, שוטרת מג"ב נכנסה לחדר בו שהה והביאה לו מזון ושתיה.
לאחר שנחקר, נלקח החשוד לבית משפט ושוחרר בתנאים מגבילים, והחקירה בעניינו נמשכת. לצערנו כוחות המשטרה נדרשים לעיתים קרובות לטפל בפרובוקציות פסולות והתפרעויות מעין אלו באזור, חלקם במעורבות של קטינים המנסים להתגרות ולהפר את הסדר בדרכים שונות. חרף שקרים וחצאי אמיתות שהושמעו כלפי השוטרים, נמשיך לאכוף את החוק בשוויוניות, לשמור על הסדר הציבורי ולפעול כלפי מי שיפר אותו ברגל גסה, ולצד זאת לשמור על זכויותיהם וכבודם של עצורים או חשודים בפלילים, קטינים או בגירים.
מנכ"לית המועצה לשלום הילד עו"ד ורד וינדמן הגיבה לסרטון ולתגובה שהפיצה המשטרה ביחס למעצרו של הקטין בן ה14: "מעצר צריך להיות האמצעי האחרון בו נוקטות רשויות אכיפת החוק ביחס לקטינים. גם תגובת המשטרה ביחס לאיזוק הנער היא מקוממת. תמונתו אזוק בידיו וברגליו על ספסל תחנת המשטרה היא בלתי מתקבלת על הדעת.
במכתב ששלחה מוקדם יותר עו"ד וינדמן למ"מ מפכ"ל המשטרה ביקשה וינדמן לבדוק את המקרה ביסודיות ובמהירות ולנקוט את כל האמצעים הנדרשים כמתחייב מתוצאות הבדיקה.
עו"ד וינדמן מפרטת את הסייגים שקובע המחוקק באשר להתנהלות רשויות החוק עם קטינים. כך למשל, יש לנקוט מעצר כאמצעי אחרון וכך לגבי האיסורים החלים על כבילת קטין, חקירת קטין בשעות הלילה וההוראות הנוגעות לנוכחות הורים בחקירה.
עו"ד וינדמן הוסיפה במכתבה: "קטינות איננה מהווה לכשעצמה חסינות בפני החוק ואוכפיו. יחד עם זאת הרי שהמטרה של שמירה על החוק והסדר, אינה מקדשת את כל האמצעים, בפרט כשאנו עוסקים בקטינים".
"אין לעבור על אירועים מסוג זה לסדר היום ויש לעשות כל שניתן על מנת למנוע פגיעה בקטינים ובזכיותיהם כשהם באים במגע עם רשויות אכיפת החוק."