בעל מסעדה בחלק ההולנדי בגבול עם גרמניה, מצא שיטה חוקית להשאיר את המסעדה שלו פתוחה גם למקומות ישיבה, ריק דה פריס (34) מטוונטה על גבול הולנד – גרמניה, הקים אוהל בחלק הגרמני, והצליח להעביר את פינת הישיבה מהולנד לגרמניה מרחק של כמה מטרים בגבול הפתוח.
הבעלים סיפר לתקשורת המקומית כי הוא קיבל רשות מהעירייה לשים אוהל בחלק הגרמני, מאחר והמסעדה נמצאת בחלק ההולנדי, "אז פשוט בדקתי עם העירייה, והם אישרו, אז העברתי את פינת הישיבה מהולנד לגרמניה, וככה הכל חוקי, כי רוב הלקוחות שלי מגרמניה והם רצו לשבת ולאכול, אז אני חייב לדאוג להם, והם יושבים עם מרחק לפי כל הכללים" סיפר.
בנוסף ללקוחות הקבועים, דה פריס גילה בסוף השבוע הקודם פנים חדשות רבות. "אני חושב בזכות העניין הרב של התקשורת הגרמנית. היו פה שלושה צוותי טלוויזיה מגרמניה, וזה עשה פרסום, מלבד זאת, הצורך פשוט קיים גם בקרב ההולנדים, אנשים פשוט מתגעגעים לשבת יחד ולאכול משהו".
לדברי בעל המסעדה הוא מנסה לשרוד עם כל הקושי. "אני מקווה שאוכל להמשיך ככה, אך קהל הלקוחות עדיין נמוך ב-50 אחוז בהשוואה לעידן שלפני הקורונה, בואו נקווה שלא יסגרו באופן מוחלט בהולנד את המסעדות, כי אז כבר לא אוכל לטגן דגים וזה יהיה אסון", אמר ריק דה פריס.